Wij beginnen graag op tijd... en veilig. Helpt u ons daarbij?

26-09-2019
Wij beginnen graag op tijd... en veilig. Helpt u ons daarbij?
Beste ouders,

Om 8.25 u gaat de schoolbel. De kinderen gaan dan naar hun klas. Het is de bedoeling dat iedereen in de klas is om 8.30 u zodat de les vlot kan beginnen. Wie om 8.30 u dus nog de schoolpoort binnenglipt... is dus al te laat in de klas.  We zien toch best veel kinderen te laat komen, dit verstoort het begin van de lessen ernstig. Een slordig begin van de dag, kan bepalend zijn voor de rest van de dag.
Gelieve er extra op te letten om op tijd naar school te komen.

En veilig?  Op de stoep of in het midden van de weg stoppen met de auto? Kan echt niet!  Ook niet eventjes... Zeker in de buurt van een school leidt dat tot extra gevaarlijke situaties, onze kinderen leren immers nog volop om het verkeer goed in te schatten. Fout geparkeerde of "gestopte" auto's houden zo niet enkel de verkeersstroom op, maar zij maken het extra ingewikkeld en dus gevaarlijk voor onze kinderen om naar school te komen. Als u echt niet anders dan met de auto naar school kunt komen, dan hebben we op de Reigerlaan een "Kiss & ride zone": hier kunnen de kinderen veilig uit de auto stappen, via het poortje aan de Reigerlaan het schoolterrein oplopen om zodoende veilig naar het plein te lopen.  (of u parkeert net even uit de buurt van de school en loopt het laatste stukje samen met uw kinderen) Meer uitleg over hoe we met ons allen het verkeer zo veilig en overlastvrij mogelijk kunnen maken, leest u in ons eerstkomende Reigerbulletin (nieuwsbrief).

Bedankt voor jullie medewerking.

Vriendelijke groeten,
Geert